Rumbar%201.jpg

KUVA V.2012: BAARIN RAKENTAMINEN ALKOI  tai idea sen kokoamisesta syntyi matkamuistosta, jossa oli puulaatikossa viisi pientä rommipulloa. Kun tuon laatikon käänsi pystyasentoon, se oli ilmiselvästi hyllykkö (kuvassa oikealla) ja siitä se innostus lähti baarin kokoamiseksi ja rakentamiseksi.

Pullot ovat suomalaisesta nukkekotiverkkokaupasta, samoin iso tynnyri jonka alla "rommihana" viinipakkauksen korkin sisällöstä. Alustana pyöreä "pöytä" tulostetulla lautapinnalla pahvipurkista, toivottavasti saan jotenkin tuunattua aidomman näköiseksi.

Kirpputorien löytöjä ovat punaiset kalusteet, tynnyrit, grillin ritilä on saippuatelineestä ja jalusta tuikkulyhdystä, josta otettu ympäriltä helminauhat pois. Pikkiriikkinen vaaka kirppikseltä löydetystä minikaupasta, se täytynee uusia myös hieman modernimmaksi, kun itse rakennus valmistuu.

Baarituolit on tehty kananmunakennon osista, jalat tyhjentyneestä lankarullasta. Pöytä on ylösalaisin käännetty puinen munakuppi, jossa muovipinta. Kuten vielä moni muu, sekin on tilapäisratkaisu kunnes baari alkaa tuottaa sen verran, että baarimikolla on varaa parempaan pöytään, rakennuksesta puhumattakaan.

Menutaulu on tulostettu valkoisella tekstillä mustalle alueelle paperille ja kehys on puutarhaan pistettävä nimitaulu edesmenneestä Tiimarista kuten myös vihreät "bambut".

Baarimikko on tehty kurssilla; vartalo + osat käsistä ja jaloista "piipunrasseista", pää, käsivarret ja jalat fimo-massasta. Sandaalit tehty keinonahan palasista paikallisen mallin mukaan. Farkut ja paita ommeltu ja liimattu nuken päälle, pipo virkattu, mutta teen uudestaan joskus tulevaisuudessa sen väreiltään ihan oikeaksi jamaikalaiseksi löysäksi pipoksi.